Onderhoud van uw brandmeldinstallatie

Waarom is het onderhoud van levensbelang?
Een beginnende brand in een restaurantkeuken werd niet gedetecteerd door de rookmelder. De gevolgen waren desastreus. Het complete restaurant brandde af en de schade liep tot in de miljoenen euro’s. Gelukkig was er op dat moment niemand aanwezig. Een verzonnen verhaal maar dit kan wel gebeuren  gebeuren als een component zijn werk niet doet.

Het jaarlijks onderhoud van uw BMI is letterlijk van levensbelang. Visser Beveiligingen heeft de expertise om uw BMI in ‘nominale staat’ te houden, wat erop neerkomt dat ze als ‘nieuw’ blijft functioneren.

Hoe ziet het onderhoud er uit?
Het onderhoud vindt plaats aan de hand van de NEN 2654-1(en de NEN 2654-2 voor ontruimingsalarminstallatie type A). Dit is de landelijke norm die geldt voor het onderhouden van een BMI. Ook dient het te worden uitgevoerd door een onderhoudsdeskundige brandmeldinstallaties. U bent dus bij ons aan het juiste adres!

1) logboek
Wanneer wij bij u op locatie zijn om het onderhoud uit te voeren, hebben wij contact met de beheerder van de BMI. Samen met de beheerder wordt het logboek bekeken en nagegaan of alle storingen genoteerd zijn. Mochten er zaken ontbreken dan wordt dit in het rapport van onderhoud genoteerd, na het uitvoeren van het jaarlijks onderhoud. Verder stelt de onderhoudsdeskundige u een aantal vragen. Hebben er bijvoorbeeld verbouwingen aan het pand plaatsgevonden? Zijn er ontruimingsoefeningen geweest? Dit zijn essentiële zaken om het onderhoud goed uit te voeren.

2) testen van de sturingen
We controleren bv dat de deuren van de kleefmagneten dichtvallen als er een melder afgaat. Of de liften naar beneden gaan als er een melder in alarm treedt? De beheerder dient aanwezig zijn om te kijken of de testen goed worden uitgevoerd en de sturing ook daadwerkelijk werkt.

3) testen van de doormelding
Hierbij worden de volgende componenten gecontroleerd:

4) Evaluatie
Na mondelinge toelichting wordt het onderhoudsrapport opgesteld en vervolgens naar u toegestuurd. Dit moet toegevoegd worden aan het logboek, zodat deze bij een volgende controle weer up-to-date is.

Wat kost een onderhoudscontract?
De kosten van een onderhoudscontract hangen af van de omvang van de BMI.  We maken een kostenindicatie op adhv volgende criteria:

Kunnen wij iets voor u betekenen? Neem contact op

Contact opnemen met ons?

Waar kunnen we u mee van dienst zijn?


  Bel naar 0111 46 80 60
Mail naar info@visserbeveiligingen.nl


Vestiging Zierikzee
Vissersdijk 40
4301 ND Zierikzee


Overname Visser Beveiligingen